Aviato - (voorheen Brussels Airport House) Zaventem

Aviato is een unieke "one-stop service" in de luchthaventerminal: alle nuttige informatie over werken op Brussels Airport is er op één plaats te vinden.

Aviato is een initiatief van diverse partners en overheden die actief zijn rond werkgelegenheid, opleiding en openbaar vervoer: Brussels Airport Company, de POM Vlaams- Brabant / Provincie Vlaams-Brabant, de VDAB, VOKA, Actiris en BECI.

De luchthaven: economische groeipool in Vlaams-Brabant!

De luchthaven biedt vandaag werk aan 20 000 medewerkers in de meest uiteenlopende jobs. Deze directe tewerkstelling geeft ook aanleiding tot een indirecte tewerkstelling van ongeveer 40 000 mensen. Voor iedere job op de luchthaven, zijn er dus twee jobs gerelateerd aan de luchtvaart, buiten het luchthaventerrein. Na de Antwerpse haven is Brussels Airport de belangrijkste economische groeipool in ons land. Daarom is Aviato belangrijk: een adequaat partnerschap, één aanspreekpunt, waar werkzoekenden en werkgevers elkaar kunnen vinden.

Draaischijf tussen werkgevers en werkzoekenden

Het is opvallend dat er, in tijden van relatief hoge werkloosheid, voortdurend enkele honderden vacatures openstaan bij de 262 bedrijven die op de luchthaven actief zijn. Het gaat over een zeer divers gamma aan jobs, niet enkel de specifieke luchthavenjobs, zoals check-in bediende, loadmaster of steward(ess). De luchthaven zoekt ook naar personeel dat men minder vlug met de luchthaven associeert: kelner, verpleger, elektricien… Aviato licht het ruime aanbod toe en adviseert de werkzoekende waar hij of zij kan aankloppen voor de start van een aantrekkelijke loopbaan in de luchtvaart. Voor de 262 bedrijven die personeel tewerkstellen op de luchthaven is het belangrijk om een openstaande vacature snel in te vullen met een geschikte kandidaat.

De VDAB en Actiris laten in Aviato werkzoekenden kennismaken met de luchthaven en de openstaande vacatures.

Naast het in contact brengen van werkgevers en werkzoekenden, is ook het toegankelijk maken van de luchthaven voor de werknemers een belangrijke uitdaging. Hiertoe wordt samengewerkt met de verschillende openbare vervoersmaatschappijen De Lijn, MIVB en NMBS.

Projectfiche

Aviato - (voorheen Brussels Airport House) Zaventem


Locatie

4de verdieping passagiersterminal Brussels Airport
1930 Zaventem

Contact

Steven Vols
Provincieplein 1
3010 Leuven
016-26 71 95
steven.vols@pomvlaamsbrabant.be

Partners

In samenwerking met:

Privacy | Proclaimer | Site by Ramdesign

Publiekrechtelijke instelling met rechtspersoonlijkheid, erkend door de Vlaamse Regering.